Sagan ovládol 6. etapu Tirreno-Adriatico a má prvý triumf v sezóne

16.03.2015 Celý región

Porto Sant'Elpidio 16. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan si pripísal premiérové víťazstvo v tejto sezóne. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo triumfoval v pondelkovej 6. etape pretekov Tirreno-Adriatico z Rieti do Porto Sant'Elpidio (210 km).

"Musím poďakovať celému tímu. Dnes odviedol skvelú prácu, bola to náročná etapa, nie profilovo, ale hlavne počasím. Celý deň bolo okolo sedem-osem stupňov a dážď. Rozhodli sme sa, že v poslednom kopci 90 km pred cieľom zaútočíme a uvidíme, čo sa stane. Dokonca aj Alberto začal ťahať, aby sme dokázali roztrhať pelotón, no a napokon sa to aj podarilo. Som veľmi rád, že som vyhral - kvôli celému tímu, ale aj kvôli sebe. Po deviatich mesiacoch sa mi to konečne podarilo a verím, že ma to povzbudí do budúcna," sprostredkoval TASR Saganove slová jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

V závere pondelkovej etapy sa v úniku držal Alexis Vuillermoz (Ag2r), avšak pozíciu neudržal a tri kilometre pred cieľom ho pohltil pelotón. V posledných metroch si najlepšie rozložil sily Sagan, ktorý zvládol záverečný špurt a odsunul na druhé miesto Geralda Cioleka (MTN – Qhubeka). Tretí skončil Jens Debusschere (Lotto Soudal). Dvadsaťpäťročný Žilinčan si zároveň upevnil pozíciu na čele bodovacej súťaže, do rebríčka UCI si tiež pripísal šesť bodov.

Na čele celkovej klasifikácie je Kolumbijčan Nairo Quintana pred Holanďanom Baukem Mollemom.

Výsledky 6. etapa Tirreno - Adriatico (Rieti - Porto Sant'Elpidio, 210 km):
1. Peter Sagan (SR/Tinkoff - Saxo) 5:04:13 h, 2. Gerald Ciolek (Nem./MTN), 3. Jens Debusschere (Bel./Lotto), 4. Magnus Cort (Dán./Orica), 5. Maximiliano Richeze (Arg./Lampre), 6. Edvald Boasson Hagen (Nór./MTN)

priebežné poradie: 1. Nairo Quintana (Kol./Movistar) 24:58:58, 2. Bauke Mollema (Hol./Trek) +39, 3. Rigoberto Uran (Kol./Etixx-Quick-Step) +48, 4. Thibaut Pinot (Fr./FDJ) +57, 5. Alberto Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) +1:03, 6. Adam Yates (V.Brit./Orica) +1:04
 

Vyberte región